Közreműködők

2010. szeptember 17., péntek

Paradicsomos húsgombóc, ahogy én készítem


Fél kiló darált húst összekeverek 1 tojással, 1 csészényi rizzsel (úgy szűk fele legyen a húsnak), 3 gerezd kinyomott fokhagymával és némi fűszerrel (só, bors részemről). Hagyom kicsit pihenni a masszát.
Közben 7-8 deci vizet odateszek egy nagyobb lábasban, ebbe beledobok 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, 2-3 babérlevelet, egy adag zellerlevelet és egy paprikát kettévágva. Ha van itthon, én teszek bele szalonnabőrt, vagy pár szelet szalonnát is. Amikor forr a víz, a húsmasszából pingponglabdányi gombócokat formálok és a vízbe teszem őket. Amikor megfőtt (kb. 35-45 perc, de a legbiztosabb módszer egyet kivenni és kettévágni), kiveszem a gombócokat, melegen tartom, ill. kiszedem a vízből a megfőtt zöldségeket, leveleket, szalonnát is. A főzőlébe belekeverek egy üveg sűrített paradicsomot, ha szükséges: sózom, borsozom, majd visszateszem a gombócokat. Egyet-kettőt rottyantok rajta, és kész is.