Közreműködők

2010. november 29., hétfő

Tárkonyos csirkeraguleves

Fogyózunk. Miután a zöldsaláta-hússal kombótól már mindkettőnknek tele van a puttonya és túlzás nélkül is visszafelé jön, átnyergeltünk a levesekre.
Ma ezt főztem.

Hozzávalók:
1 csontozott csirkemell apróra vágva
1 fej hagyma, apróra vágva
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
6 répa, 3 fehérrépa, fél zeller, fél karalábé, egy marék apró kelbimbó, egy marék zöldbab, 1 gerezd fokhagyma,
2 leveskocka
1 kis tejföl
2 evőkanál keményítő
apróra vágott petrezselyem
apróra vágott tárkony
1 evőkanál citromlé

A felolvasztott vajon-olajon megfuttatom a hagymát, utána rádobom a csirkemellet és fehéredésig pirítom. Utána felöntöm vízzel, beleteszem a zöldségeket és a petrezselymet. Sózom, borsozom, aki ízetlennek érzi, tehet bele ételízesítőt, vagy 2 leveskockát. Amikor a zöldségek és a hús megfőttek, a keményítőt és a tejfölt összekeverem, majd merek rá 1-2 szedőkanálnyi levest, azzal is elkeverem, és ezzel besűrítem az egész levest. Rászórom a tárkonyt, és amikor felforrt, teszek bele egy evőkanálnyi citromlevet.
Elvileg tejszínnel illene sűríteni, de nekem a tejföl savanykás íze jobban ízlik ebben az esetben. Borsót is lehet tenni bele nyugodtan (kicsit később, mint a többi zöldséget, mert gyorsabban fő), de nekem az most nem volt itthon.