Hozzávalók 4 főre
- 1 kg zöldborsó (variáció: karfiollal!)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- 1/2 ek pirospaprika
- 1 nagy csomag tészta (masni a nyerő nálunk)
- 1 nagy dobozos tejföl
- A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon aranysárgára pirítjuk.
- Rászórjuk a paprikát, elkavarjuk és rögtön felöntjük egy kis vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
- Beleöntjük a borsót, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
- Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Majd fedő nélkül zsírjára sütjük.
- Összekeverjük a tejföllel.
- Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztához.
- Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk és tálaljuk.