Közreműködők

2013. március 17., vasárnap

Dupla vaníliás muffin

Hozzávalók (kb. 24 minimuffinhoz):

Száraz összetevők:
20 dkg rétesliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só

Nedves összetevők:
20 dkg olvasztott vaj/margarin
20 dkg cukor
2 kávéskanál vaníliakivonat
3 tojás
 - ezeket habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. Előkészített muffinformákba töltjük, majd kb. 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Érdemes a sütő aljába egy tepsiben vizet tenni, könnyebb lesz a muffin a vízgőztől (meg a kenyér, zsömlék, pizza....).

Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük a krémet:
15 dkg mascarpone, vagy más natúr krémsajt
15 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
pár csepp sárga ételfesték

A krémet a kihűlt muffinokra nyomjuk habzsákból, a tetejét lehet tovább díszíteni cukorkákkal, egyebekkel.



Citromos-kapros afrikai harcsa

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj
paradicsomlé/sűrített paradicsom
50 dkg afrikai harcsa filé
1 kis tejföl
1 citrom
1 csokor kapor
só, bors
tejföl
masnitészta (fél kg)

A hagymákat felkockázom,  az olajon üvegesre párolom, majd felöntöm paradicsomlével, beleteszem a sót, borsot és szósszá főzöm.
Közben megfőzöm a tésztát, felkockázom a halat. 
Amikor a hagyma már szétfőtt, belekeverem a tejfölt, belenyomom egy fél citrom levét, a kaprot, és beleteszem a halat. Hamar megfő és könnyen szétesik, ezért max. rázogatva szabad keverni.
Kóstolás után citromlével, kaporral még ízlés szerint lehet ízesíteni. A tésztára szedve tálalom.