Figyelem, ez nem gasztroblog, egyszerű hétköznapi receptgyűjtemény. ;-) Emlékeztek a Született feleségek első részére, amikor Bree valami szenzációsat főz ismét, és Andrew azt mondja: "Miért kell nekünk mindig valami különlegességet ennünk? Nem ehetnénk egyszerűen kaját?" Ezen az oldalon egyszerűen kaják vannak.:-) Megfőzzük, de nem fotózzuk, hanem megesszük.
2010. szeptember 17., péntek
Paradicsomos húsgombóc, ahogy én készítem
Fél kiló darált húst összekeverek 1 tojással, 1 csészényi rizzsel (úgy szűk fele legyen a húsnak), 3 gerezd kinyomott fokhagymával és némi fűszerrel (só, bors részemről). Hagyom kicsit pihenni a masszát.
Közben 7-8 deci vizet odateszek egy nagyobb lábasban, ebbe beledobok 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, 2-3 babérlevelet, egy adag zellerlevelet és egy paprikát kettévágva. Ha van itthon, én teszek bele szalonnabőrt, vagy pár szelet szalonnát is. Amikor forr a víz, a húsmasszából pingponglabdányi gombócokat formálok és a vízbe teszem őket. Amikor megfőtt (kb. 35-45 perc, de a legbiztosabb módszer egyet kivenni és kettévágni), kiveszem a gombócokat, melegen tartom, ill. kiszedem a vízből a megfőtt zöldségeket, leveleket, szalonnát is. A főzőlébe belekeverek egy üveg sűrített paradicsomot, ha szükséges: sózom, borsozom, majd visszateszem a gombócokat. Egyet-kettőt rottyantok rajta, és kész is.
Címkék:
húsgombóc,
paradicsom,
paradicsomos húsgombóc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése