Borlikőr (elkészülési idő kb. 2 hónap)
Hozzávalók:
-fél liter vörösbor
-40 dkg kristálycukor
- 2,5 dl rum
-1 rúd vanília
Hosszában kettéhasítom a vaníliát és a többi hozzávalóval együtt jól
záródó üvegbe teszem. Egy hónapig nem bántom, időnként felrázom.
Leszűröm és még 2-3 hétig hagyom érni.
(http://grocceni.com/recept/)
Kókuszlikőr (azonnal fogyasztható)
Hozzávalók:
- 4 dl finomszesz,
- 50-60 dkg cukor
- 1,5 l tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 csomag vaniliáscukor
A tejet felforralom és a kókuszreszelékkel együtt egy órán át lassú
tűzön főzöm. A tűzről levéve belekeverem a cukrokat. Mikor kihűlt,
átszűröm és összekeverem az alkohollal.
(http://grocceni.com/recept/)
Tojáslikőr (2-3 nap múlva fogyasztható)
- 10 tojás sárgája
- 20 dkg szitált porcukor
- 2,5 dl tejszín
- fél liter konyak
A tojássárgáját és a porcukrot egy tálban habverővel elkeverem. Lassan
belekeverem a tejszínt. A tálat melegvizes fürdőbe állítva addig keverem, míg sűrű krémmé nem
válik. A tálat jeges vízbe állítom és addig verem, míg le nem hűlt. A
tálat kiveszem a meleg vízből és vékony sugárban beleöntve belekeverem a konyakot. A habos likőrt egy tölcséren át lassan
beletöltöm az üvegbe, míg teljesen tele nem lesz. Két nap után már
meg lehet kóstolni. A likőrt hűvös, sötét helyen tároljuk. Fogyasztás
előtt jól rázzuk fel. A felbontott üveget hamarosan el kell fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése