Közreműködők

2011. december 11., vasárnap

Mustáros szűzérmék egyszerű mustármártással

 Hozzávalók:
- 1 szűzpecsenye kb. ujjnyi szeletekre vágva
- 1/2 teavaj
- 4 evőkanál mustár
- só, bors,
- fél deci étolaj+olívaolaj vegyesen
- 3-4 evőkanál liszt
- 1 deci főzőtejszín

A hússzeleteket mindkét oldalukon megkenem mustárral és beborsozom, majd egy tálba teszem őket. Ráöntöm az olajat, majd lefedem a tálat, és egy éjszakára, de minimum pár órára hűtőbe teszem pácolódni. (Nem szabad a pácba sót tenni, mert levet enged tőle a hús, és megkeményedik. A mustár sótartalmára is érdemes odafigyelni.)
Sütés előtt szobahőmérsékelten hagyom kicsit pihenni a húst, majd megsózom a szeleteket és egyenként lisztbe forgatom, majd vajon, serpenyőben mindkét oldalukon kisütöm őket. Melegen tartom.
A visszamaradt zsiradékban 1-2 evőkanálnyi lisztet lepirítok, majd felöntöm tejszínnel. Ha túl sűrű, tejjel, vagy tejszínnel hígítható. Amikor felrottyant, belekeverek 2 evőkanálnyi mustárt és megkóstolom. Ha kell még, akkor fűszerezem sóval, borssal, mustárral, de a mustárt már nem szabad sokáig főzni, mert elveszti a karakteres ízét.
Tejszínes rakott krumplival tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése