Közreműködők

2013. március 17., vasárnap

Dupla vaníliás muffin

Hozzávalók (kb. 24 minimuffinhoz):

Száraz összetevők:
20 dkg rétesliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só

Nedves összetevők:
20 dkg olvasztott vaj/margarin
20 dkg cukor
2 kávéskanál vaníliakivonat
3 tojás
 - ezeket habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. Előkészített muffinformákba töltjük, majd kb. 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Érdemes a sütő aljába egy tepsiben vizet tenni, könnyebb lesz a muffin a vízgőztől (meg a kenyér, zsömlék, pizza....).

Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük a krémet:
15 dkg mascarpone, vagy más natúr krémsajt
15 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
pár csepp sárga ételfesték

A krémet a kihűlt muffinokra nyomjuk habzsákból, a tetejét lehet tovább díszíteni cukorkákkal, egyebekkel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése