Közreműködők

2009. június 15., hétfő

Spenótos tészta

Lányom örök kedvence
Hozzávalók:
250 gramm fagyasztott leveles spenót(én a tescosat veszem, annak elég a fele) frissből ízlés szerinti mennyiség
3 gerezd fokhagyma
1 tömlős krémsajt (natúrral és ízesítettekkel is kipróbáltam már)
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
2 deci leves
reszelt parmezán
500 gr penne tészta
1 evőkanál olívaolaj
Odateszem a tésztát főni.
A spenótot (felengedés után) megfuttatom az olajon, szórok rá egy evőkanálnyi lisztet, kicsit megforgatom vele, majd kb. 1,5-2 deci levessel felöntöm. 5-10 percig főzöm, közben a krémsajtot összekeverem a tejszínnel és a lereszelt fokhagymával, majd a spenótra öntöm. Kicsit összeforralom, majd a kifőtt pennére öntöm. Reszelt parmezánt szórok a tetejére.

Nem húsmentes változatban is szoktam készíteni, olyankor a spenóthoz füstölt sonka kockákat adok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése