
- 1 nagyobb, vagy 2 kisebb cukkini
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 3-4 evőkanál liszt (amennyit felvesz, mondják anyáink, szóval amivel olyan nokedlisűrűségű tésztát kapunk)
- apróra vágott kapor
A cukkinit meghámozom, kimagozom, lereszelem. Besózon, kicsit állni hagyom, majd kinyomkodom a levét. Összekeverem a tojással, liszttel, kaporral és kinyomott fokhagymával, sózom, borsozom. Egy teflon serpenyőbe kb. egy ujjnyi olajat melegítek, ebben teszek egy evőkanálnyi masszát, kilapítom, és mindkét oldalán megsütöm. Papírtörlővel leitatom róluk a felesleges olajat, amikor kiveszem.
2 deci tejfölbe belnyomok egy gerezd fokhagymát, kicsit megsózom, és ezzel a szósszal szoktuk enni. Máskor nem teszek kaprot a masszába, csak a szószba. (konkrétan kifelejtem, csak így jobban hangzik ;-)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése