Közreműködők

2011. augusztus 28., vasárnap

Cukkinis rakott palacsinta juhtúróval

Anyám kertjében két növény van, ami elpusztíthatatlan: zöldbab és cukkini. Utóbbit az én gyerekeim klasszikus rántott formában nem szeretik, így különféle trükkökhöz kell folyamodni.
Ez az egyik.

Hozzávalók a tésztához:
- 2 kisebb, vagy 1 nagyobb cukkini - 3 tojás - 30 dkg liszt - 4 dl tej - 1 kávéskanál só - fél deci olaj

A cukkiniket (én meghámozom és a magját is kikaparom, de ízlés kérdése) lereszeljük és a fenti hozzávalókból azzal együtt palacsintatésztát készítünk, kisütjük.
Közben 20 dkg juhtúrót kb. 3-4 deci tejföllel összekeverek, illetve lereszelek 15 deka füstölt és 15 dkg edami sajtot.
Egy kapcsos tortaforma aljára (célszerű akkorát választani,mint a palacsinták) baconszeleteket terítek, erre kerül az első palacsinta. Megkenem a juhtúrós tejföllel, megszórom a sajtokkal, és a rétegezést addig folytatom, amíg el nem fogy a palacsinta, a tetejére tejföl, majd bacon, majd sajt kerül.
Sütőben, magas hőfokon 10-15 percig összesütöm, kicsit hagyom hűlni, majd leveszem róla a formát, és tálalható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése