A mindmegette.hu-n találtam a lusta lángos receptjét, ez lett az alap:
Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- fél liter tej
- 1 kg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál só
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy. Kiolajozott zacskóban a hűtőben akár egy hétig is eláll.
Amíg pihent a lángos, serpenyőben némi csíkokra vágott császárszalonnát sütöttem kb. egy fej szeletelt hagymával. Ezt a keveréket kanalaztam a lángosokra, sajtot reszeltem rá, majd jól összenyomkodtam az oldalát, hogy ne nyíljon szét. Így sütöttem ki olajban, majd még a tetejére is reszeltem sajtot. Nagyon kiadós, eggyel jól laktam. :-)
Legközelebb virslivel és sajttal töltöttem meg. Aztán simán sütöttem a klasszikus fokhagymás-tejfölös-sajtos verzióban. Na, így háromszorra kb. elfogyott a tészta. :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése