Közreműködők

2009. október 23., péntek

Tortilla SzPtől

Első alkalommal az exemnél ettünk ilyet, exfőnökömnél... Egyrészt nagyon ízlett, másrészt rémegyszerű, és eddig akárkit sikerült megnyernünk vele. Nem a reformháziasszonyok kedvence, nem is azoké, akik hagyományos szemléletmódot követnek... bevallom, velük be sem próbálkoztunk. Viszont a kétésféléves megeszi, sőt imádja.
4 felnőtt biztos elpusztít:
8 kicsi, vagy 6 nagy tortilla lapot (ilyen kiszerelésekben lehet kapni). Mi a madaras hiperben ráakadtunk egy zöldfűszeres változatra, eddig ez vált be leginkább.
40 dkg husi (csíkokra vágott csirkemell abszolút előnyt élvez minden mással szemben). A fűszerezés teljesen egyéni. Van, hogy szárnyaspácoljuk, vagy kifejezetten tortillához javasolt keveréket veszünk, máskor grillfűszerezzük. Olívaolajban sütjük. Közben...
hagymát szeletelünk,
paradicsomot vágunk fel,
sajtot reszelünk,
felbontunk egy pohár tejfölt,
egy (bonduelle) vörösbab-kukorica-konzervet, aminek talán mexikói a neve. Persze a hozzávalók tárháza kimeríthetetlen, csak a fantázia és a kamra tartalma szab határt... Mi már ettük mindennel, csak smarties-zal nem:-)

Amikor husi kész, a külön tányérkákban felsorakozó hozzávalókat mindenki magának lapátolja a mikróban kissé előmelegített tortilla lapra, összetekerjük, és csuroghat-csoroghat, frankón maszatos lesz garantáltan mindenki mind a tíz ujja:-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése