Közreműködők

2010. március 15., hétfő

Pangasius filé kapros fokhagymaszósszal


Hozzávalók:
1 kiló pangasius (cápaharcsa) filé
2 deci tej
6-7 gerezd fokhagyma
1 teavaj
só, bors
2 evókanál liszt
2 deci tejszín


A pangasius filét 1-2 órára fokhagymás tejbe (2 gerezd) áztatom, majd lecsepetetem, megsózom, borsozom, és serpenyőben, vajban mindkét oldalát megsütöm. Melegen tartom, közben a serpenyőbe teszek még vajat, és a maradék fokhagymát apróra vágom, majd ezen a vajon megfonnyasztom. Ne barnuljon meg, mert akkor keserű lesz. Megszórom liszttel, épphogy megpirítom, majd felöntöm a tejszínnel. (Ha sűrű, tejjel lehet hígítani). Megsózom a szószt, majd beleszórom a kaprot. Forralok rajta párat a kaporral, majd lezárom. Én ilyenkor beleteszem a halat a szószba, de aki úgy szereti, elég tálaláskor ráönteni.
Mi petrezselymes rizzsel, vagy rizibizivel szoktuk enni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése