Figyelem, ez nem gasztroblog, egyszerű hétköznapi receptgyűjtemény. ;-) Emlékeztek a Született feleségek első részére, amikor Bree valami szenzációsat főz ismét, és Andrew azt mondja: "Miért kell nekünk mindig valami különlegességet ennünk? Nem ehetnénk egyszerűen kaját?" Ezen az oldalon egyszerűen kaják vannak.:-) Megfőzzük, de nem fotózzuk, hanem megesszük.
2010. március 15., hétfő
Pangasius filé kapros fokhagymaszósszal
Hozzávalók:
1 kiló pangasius (cápaharcsa) filé
2 deci tej
6-7 gerezd fokhagyma
1 teavaj
só, bors
2 evókanál liszt
2 deci tejszín
A pangasius filét 1-2 órára fokhagymás tejbe (2 gerezd) áztatom, majd lecsepetetem, megsózom, borsozom, és serpenyőben, vajban mindkét oldalát megsütöm. Melegen tartom, közben a serpenyőbe teszek még vajat, és a maradék fokhagymát apróra vágom, majd ezen a vajon megfonnyasztom. Ne barnuljon meg, mert akkor keserű lesz. Megszórom liszttel, épphogy megpirítom, majd felöntöm a tejszínnel. (Ha sűrű, tejjel lehet hígítani). Megsózom a szószt, majd beleszórom a kaprot. Forralok rajta párat a kaporral, majd lezárom. Én ilyenkor beleteszem a halat a szószba, de aki úgy szereti, elég tálaláskor ráönteni.
Mi petrezselymes rizzsel, vagy rizibizivel szoktuk enni.
Címkék:
cápaharcsa,
fokhagymaszósz,
hal,
halfilé,
pangasius,
tejszínes fokhagymaszósz
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése