
Lili hozta haza a receptet a Tescoból (mindenhol begyújti az összes prospektust...), jónak találtam, megsütöttem, és tényleg jó.
Hozzávalók a tésztához:
25 deka Ráma
12,5 dkg kristálycukor
1 tojás
40 dkg liszt
1 csipet só
A margarint a cukorral habosra keverem, majd beledolgozom a tojást. Ezután a liszttel és a sóval tésztává gyúrom. Hűtőbe teszem pihenni.
Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg alma
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál citromlé
1 kávéskanálnyi fahéj
mazsola
Az almát megpucolom és apró kockákra vágom, majd összekeverem a cukorral, citromlével, mazsolásval, fahéjjal.
Egy tortaformát (26 centis) kikenek margarinnal, majd belenyomkodom a tésztát úgy, hogy körben kb. 4 centis pereme legyen. Ráhalmazom az almás keveréket, amjd előmelegített sütőben közepes hőfokon olyan 45 percet sütöm.
Amikor kész, a tetejére baracklekvárt kenünk, és megszórjuk apróra vágott mandulával, vagy dióval.
(Ha nagyon lédús az alma, lehet alá zsemelmorzsát szórni, hogy ne áztassa el a tésztát.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése