Közreműködők

2010. március 15., hétfő

Omlós almatorta


Lili hozta haza a receptet a Tescoból (mindenhol begyújti az összes prospektust...), jónak találtam, megsütöttem, és tényleg jó.

Hozzávalók a tésztához:
25 deka Ráma
12,5 dkg kristálycukor
1 tojás
40 dkg liszt
1 csipet só

A margarint a cukorral habosra keverem, majd beledolgozom a tojást. Ezután a liszttel és a sóval tésztává gyúrom. Hűtőbe teszem pihenni.

Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg alma
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál citromlé
1 kávéskanálnyi fahéj
mazsola

Az almát megpucolom és apró kockákra vágom, majd összekeverem a cukorral, citromlével, mazsolásval, fahéjjal.

Egy tortaformát (26 centis) kikenek margarinnal, majd belenyomkodom a tésztát úgy, hogy körben kb. 4 centis pereme legyen. Ráhalmazom az almás keveréket, amjd előmelegített sütőben közepes hőfokon olyan 45 percet sütöm.
Amikor kész, a tetejére baracklekvárt kenünk, és megszórjuk apróra vágott mandulával, vagy dióval.

(Ha nagyon lédús az alma, lehet alá zsemelmorzsát szórni, hogy ne áztassa el a tésztát.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése