Közreműködők

2010. március 10., szerda

Puszta szelet


Nagyon laktató étel, köretként általában csak valami zöldséget, salátát eszünk hozzá. Kb. tócsniban sütött hús..

Hozzávalók:
6-8 szelet karaj
4-5 nagyobb krumpli
2 tojás
liszt
egy csokor petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors, kapor
tejföl

A karajszeleteket kiklopfolom, besózom, beborsozom, félreteszem.
Közben a krumplikat lereszelem, hozzáadom a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, a kinyomott fokhagymát, és összekeverem annyi liszttel, hogy tócsni állagú tésztát kapjak. (Aki sose sütött tócsnit: nokedli. Aki nem tudja mi a tócsni: toksa, macok, cicege, tócsi , lapcsánka , lepcsánka, gánica, matutka, krumliprósza , görhöny , lapotyka, berét, cicege, rösztike - hja kérem, magyar szak...).
A karajszeleteket beleforgatom lisztbe, utána meg ebbe a tésztába, és bő olajban kisütöm, mint a rántott húst.
Fokhagymás-kapros tejföllel szoktam megkenni a tetejét tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése