Közreműködők

2012. május 28., hétfő

Mákos guba

 Találtam, köszönet.


Hozzávalók
  • 15 evőkanál darált mák
  • 7 evőkanál porcukor
  • 10 darab száraz kifli
  • 1 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A kifliket a forró tejjel leöntjük, ezután leszűrjük, és nagyjából kinyomkodjuk belőle a tejet. Egy nagyobb jénai tálba egy réteg kiflit teszünk, majd porcukros mákot szórunk rá, megint kiflit és megint mákot, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha marad még mák, szórjuk meg külön a tetejét is. 7-8 percre berakhatjuk a sütőbe, de nem szükséges.

Vaníliapudinggal vagy porcukorral tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése