Hozzávalók 12 főre
- 50 g vaj vagy Rama
- 60 g barna cukor /lehet fehér kristálycukor is/ (én lágy, melaszos sötétbarna nádcukrot használok, nagyon finom)
- 125 g méz
- 250 g finomliszt
- 1 tasak sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1-1 tk őrölt fahéj, reszelt friss gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, szegfűbors
- 1 citrom héja reszelve
- 1 narancs héja reszelve
- 1 tojás
- 120 g porcukor
- 1 tojás fehérje
Elkészítés
- Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot, majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni.
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, valamint a reszelt héjakat összekeverjük egy másik tálban.
- A kihűlt mézes masszában elkeverünk egy egész tojást, majd ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
- 5-12 órára hűtőbe vagy (ki)tesszük.
- Sütőpapírral kibélelünk sütőlemezeket, vagy tepsiket.
- A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen, és különböző formákkal kiszúrjuk, és a sütőlemezekre helyezzük kissé tágasan, hogy ne nőjenek össze.
- 200 °C -ra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
- Hagyjuk kihűlni sütés után, és díszíthetjük cukormázzal, amit porcukorból és egy tojásfehérjéből verünk habbá, majd habzsákból rányomjuk a díszítést a figurákra, és hagyjuk megszáradni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése