Hozzávalók
- 1 kg karfiol
-
20 dkg sonka
-
10 dkg krémsajt
-
10 dkg kemény sajt
-
10 dkg vaj (ez tényleg vaj legyen!)
-
1 kis pohár tejföl (de elbír többet is:-)))
-
1 csokor petrezselyem
-
őrölt szerecsendió
-
só
-
bors
A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg. A sonkát és a
petrezselymet aprítsd fel, és a vajon pirítsd meg. Tedd bele a karfiolt
is, és körülbelül 5 percig párold őket együtt. A tejfölt és a krémsajtot
keverd össze, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy
tűzálló tálat vajazz ki, és szórd bele a sonkás karfiolt. Locsold meg a
tejfölös szósszal. Reszeld rá a tetejére a sajtot, és előmelegített
sütőben süsd meg.
Remek és gyors étel, ha nincs sok idő vacakolni. Én már kétszer elkészítettem, a vaj különösen kellemes ízt ad neki.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése