Közreműködők

2012. május 20., vasárnap

Sajtos 'rakott' karfiol

Hozzávalók
  • 1 kg karfiol
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg kemény sajt
  • 10 dkg vaj (ez tényleg vaj legyen!)
  • 1 kis pohár tejföl (de elbír többet is:-)))
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt szerecsendió
  • bors
A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg. A sonkát és a petrezselymet aprítsd fel, és a vajon pirítsd meg. Tedd bele a karfiolt is, és körülbelül 5 percig párold őket együtt. A tejfölt és a krémsajtot keverd össze, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és szórd bele a sonkás karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal. Reszeld rá a tetejére a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Remek és gyors étel, ha nincs sok idő vacakolni. Én már kétszer elkészítettem, a vaj különösen kellemes ízt ad neki.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése