Íme, a 'receptköremail' első tagja. Köszönet érte Gizusnak:-)
Hozzávalók: 1 dupla
csirkemell filé, 1 kisebb karfiol,
1 csokor petrezselyem, 1 paradicsom,
2-3 kockasajt, 1 (5 dl)
tejföl, só, tej, víz, olívaolaj,
5-6 gerezd fokhagyma,
fokhagymás pecsenye fűszer, Rama sütőmargarin, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A csirkehúst megmossuk,
felkockázzuk, sóval és fokhagymás pecsenye fűszerrel megszórjuk, majd kevés
olívaolajon egy teflonban pirosra és ropogósra pirítjuk. A karfiolt megtisztítjuk,
megmossuk, és rózsáira tesszük. Egy lábasban tejes sós vizet forralunk, és
ebben néhány percig fedő nélkül főzzük a karfiolt. Nem kell, hogy puha legyen,
csak épp egy picit megpuhítjuk. Egy kerámia tálat kikenünk margarinnal,
megszórjuk zsemlemorzsával, és szépen rápakoljuk a leszűrt karfiolrózsákat és a
húskockákat, majd rátesszük a hasábokra vágott paradicsomszeleteket és a
felkockázott kockasajtot, és megszórjuk az egészet még egy kis fokhagymás
pecsenye fűszerrel. A tejfölbe belekeverjük az 5-6 gerezd áttört fokhagymát és
picit megsózzuk, majd a karfiolokra kanalazzuk. Előmelegített sütőben kb. 200
fokon 35 perc alatt készre sütjük, majd petrezselyemlevelekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése