Közreműködők

2012. május 21., hétfő

Pirított csirkemelles-sajtos karfiol


Íme, a 'receptköremail' első tagja. Köszönet érte Gizusnak:-)

Hozzávalók: 1 dupla csirkemell filé, 1 kisebb karfiol, 1 csokor petrezselyem, 1 paradicsom, 2-3 kockasajt, 1 (5 dl) tejföl, só, tej, víz, olívaolaj, 5-6 gerezd fokhagyma, fokhagymás pecsenye fűszer, Rama sütőmargarin, zsemlemorzsa

Elkészítés:
A csirkehúst megmossuk, felkockázzuk, sóval és fokhagymás pecsenye fűszerrel megszórjuk, majd kevés olívaolajon egy teflonban pirosra és ropogósra pirítjuk. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira tesszük. Egy lábasban tejes sós vizet forralunk, és ebben néhány percig fedő nélkül főzzük a karfiolt. Nem kell, hogy puha legyen, csak épp egy picit megpuhítjuk. Egy kerámia tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és szépen rápakoljuk a leszűrt karfiolrózsákat és a húskockákat, majd rátesszük a hasábokra vágott paradicsomszeleteket és a felkockázott kockasajtot, és megszórjuk az egészet még egy kis fokhagymás pecsenye fűszerrel. A tejfölbe belekeverjük az 5-6 gerezd áttört fokhagymát és picit megsózzuk, majd a karfiolokra kanalazzuk. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük, majd petrezselyemlevelekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése