Közreműködők

2012. május 28., hétfő

Zöldborsós tészta

Alapmű itthon...

Hozzávalók 4 főre
  • 1 kg zöldborsó (variáció: karfiollal!)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • 1/2 ek pirospaprika
  • 1 nagy csomag tészta (masni a nyerő nálunk)
  • 1 nagy dobozos tejföl
Elkészítés
  1. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon aranysárgára pirítjuk.
  2. Rászórjuk a paprikát, elkavarjuk és rögtön felöntjük egy kis vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
  3. Beleöntjük a borsót, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Majd fedő nélkül zsírjára sütjük.
  5. Összekeverjük a tejföllel.
  6. Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztához.
  7. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése