Közreműködők

2012. május 28., hétfő

Paprikás krumpli

A kedvenc paprikás krumplink
Hozzávalók 4 főre
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 10 dkg füstölt kolbász (vagy 10db füstli)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 paprika
  • 3 kávéskanál fűszerpaprika
  • 4 evőkanál (olíva)olaj
Tálaláshoz
  • tejföl

  1. A megpucolt vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban az olajon megdinszteljük.
  2. A kolbászt néhány pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyedén le tudjuk húzni a héját, majd felkarikázzuk és mehet a dinsztelt hagymára. Magasabbra vesszük a lángot és pár perc alatt lepirítjuk a kolbászkarikákat.
  3. Félrehúzzuk a lábast a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól összekeverjük.
  4. Az előzetesen megpucolt, felkockázott burgonyát is hozzáadjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit (nyílván a lábas méretétől is függ, de kb. 4 dl víz kell hozzá). A paradicsomot felnegyedeljük, beledobjuk a lábasba, a paprikával együtt. Sóval ízesítjük (kb. 2 kávéskanálnyival).
  5. Félig lefedve, közepes tűzön addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, még sózzuk.
  6. Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése