A kedvenc paprikás krumplink
Hozzávalók 4 főre
- 1-1,5 kg burgonya
- 10 dkg füstölt kolbász (vagy 10db füstli)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb paradicsom
- 1 paprika
- 3 kávéskanál fűszerpaprika
- só
- 4 evőkanál (olíva)olaj
- tejföl
- A megpucolt vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban az olajon megdinszteljük.
- A kolbászt néhány pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyedén le tudjuk húzni a héját, majd felkarikázzuk és mehet a dinsztelt hagymára. Magasabbra vesszük a lángot és pár perc alatt lepirítjuk a kolbászkarikákat.
- Félrehúzzuk a lábast a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól összekeverjük.
- Az előzetesen megpucolt, felkockázott burgonyát is hozzáadjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit (nyílván a lábas méretétől is függ, de kb. 4 dl víz kell hozzá). A paradicsomot felnegyedeljük, beledobjuk a lábasba, a paprikával együtt. Sóval ízesítjük (kb. 2 kávéskanálnyival).
- Félig lefedve, közepes tűzön addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, még sózzuk.
- Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése