Hozzávalók 4 főre
- 3-4 evőkanál étolaj
- 5 szelet bacon (de ez kihagyható, nekem is ki szokott maradni)
- 4 szem burgonya
- 20 dkg tarhonya
- 1 szál puha füstölt kolbász (nálunk ez füstli, 5-6 db)
- 1 ek pirospaprika
- só
- 2 marék nagykocka tészta
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 hagyma
Elkészítés
- Az olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük.
- Menet közben hozzáadjuk a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megfonnyasztjuk.
- A tésztát és a tarhonyát kb. 5 perc alatt egy kicsit megpirítjuk rajta. Belerakjuk a szintén apró kockákra felvágott paprikát és paradicsomot és a felkarikázott kolbászt. 1-2 percig kevergetjük.
- Pirospaprikával meghintjük. Vízzel felöntjük (annyival, hogy a lé jó bőven ellepje a hozzávalókat), hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát (ne legyen túl nagy, mert nehezebben fő meg).
- Lefedve puhára főzzük. (Időközben lehet, hogy még kell vizet önteni hozzá). Az a jó, ha szaftos marad a végére, mert a tarhonya és a tészta még főzés után is szív magába nedvességet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése