Közreműködők

2012. május 20., vasárnap

Pásztortarhonya

Ezt a receptet nem én találtam ki, de ez alapján készítem a pásztortarhonyát, és így szeretjük:-)

Hozzávalók 4 főre
  • 3-4 evőkanál étolaj
  • 5 szelet bacon (de ez kihagyható, nekem is ki szokott maradni)
  • 4 szem burgonya
  • 20 dkg tarhonya
  • 1 szál puha füstölt kolbász (nálunk ez füstli, 5-6 db)
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 marék nagykocka tészta
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 hagyma
Elkészítés
  1. Az olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük.
  2. Menet közben hozzáadjuk  a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt)  vöröshagymát, megfonnyasztjuk.
  3. A tésztát és a tarhonyát  kb. 5 perc alatt egy kicsit megpirítjuk rajta. Belerakjuk a szintén apró kockákra felvágott paprikát és paradicsomot és a felkarikázott kolbászt. 1-2 percig kevergetjük. 
  4. Pirospaprikával meghintjük. Vízzel felöntjük (annyival, hogy a lé jó bőven ellepje a hozzávalókat), hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát (ne legyen túl nagy, mert nehezebben fő meg).
  5. Lefedve puhára főzzük. (Időközben lehet, hogy még kell vizet önteni hozzá). Az a jó, ha  szaftos marad a végére, mert a tarhonya és a tészta még főzés után is szív magába nedvességet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése