Közreműködők

2010. január 15., péntek

Farsangi fánk

J.Joe receptje:
Farsangi fánk

6 tojás sárgája, 6 dkg porcukor, 1,5 dl tejszínhab, 30 dkg barbara
kenyérpor (bioboltban kapható), kevés langyos tejben kelesztett másfél
dkg élesztő, 1 evőkanál étolaj, ízesítéshez barackíz.

A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a
tejszínhabot, a langyos tejben megkelt élesztőt, a kenyérport. A masszát
jól kidolgozzuk, és meleg helyen 1 óra hosszat pihentetjük. A megkelt
tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval
kiszaggatjuk és 20 percig megint pihenni hagyjuk.Forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése