Közreműködők

2010. január 15., péntek

Spenótos lencsefőzelék

B.Szilvi receptje

hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, fél marék barnarizs, 1 marék lencse (kb 3 óráig ázzon vízben előtte), 2 db babérlevél, 10 dkg apróra vágott spenótlevél (én mirelitet használtam), só, bors
(a recept még egy szál kakukkfüvet is ír, de én anélkül csináltam)

elkészítés: A felforrósított olívaolajhoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár percig pároljuk majd hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, barnarizst, babérlevelet. Pár perc párolás után mehet bele a lencse és a spenótlevél is. Szórjunk rá kb 2 evőkanál lisztet, öntsük fel kb 3 liter vízzel, ízesítsük sóval borssal + egy erőleves kocka. Kis lángon főzzük kb 1.5-2 órát. Ha esetleg nem elég sűrű étkezési keményítővel lehet rajta segíteni.

remélem izleni fog :-)

1 megjegyzés: