Közreműködők

2010. január 20., szerda

Hagymakrémleves

A.Adri receptje:
Hagymakrémleves
Kb. 4 személyre való mennyiség

Apríts fel 4 közepes méretű vöröshagymát (lehet pl. 2 db vörös és 2 db lilahagyma is) és 3 gerezd fokhagymát. Kis olajon enyhén párold/pirítsd meg a hagymát (ne olyan erősen, mint a pörkölthöz), csak éppen kezdjen üvegesedni. Öntsd fel kb. 1 liter vízzel, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Addig kell főzni, amíg a hagyma jól megpuhul. Ez idő alatt elpárolgott vizet pótolni kell. Ha elég puha a hagyma, akkor a leves felét át kell turmixolni. Egy bögrében 2-3 evőkanál tejfölt 1-1,5 evőkanál liszttel keverj ki (a leves besűrítéséhez). Ehhez adj egy merőkanál turmixolt levest, azt is jól keverd el csomómentesre, majd még 2 merőkanállal adj hozzá és azzal is jól keverd össze. Öntsd vissza a turmixolt és a tejföllel kevert részt a lábosban lévő leveshez, jól keverd el, és még egyszer forrald fel.

A végén akár sajtot is lehet belereszelni, és pirított kenyérkockákat szórni a levesbe tálaláskor.

Remélem ízleni fog!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése