Közreműködők

2010. január 16., szombat

Ricottás gnocchi zöldborsóval

SzP Kriszta receptje:
Ricottás gnocchi zöldborsóval


• előkészület: 60 perc
• főzés: 10 perc
hozzávalók 2 főre
• 500 g burgonya
• 70 g ricotta
• 80 g liszt
• ½ tojás
• ½ tk só
• ¼ tk fehér bors
• 30 g vaj
• 200 g zöldborsó
• 3 ek vinaigrette (mustár nélkül)
• 2 ek aprított petrezselyem
elkészítés
1. A megmosott burgonyákat vízben puhára főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk és negyedekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a burgonyát és 200 ºC-os sütőben 5 percig szárítjuk. Ezt követően burgonyatörőn áttörjük.
2. A tört burgonyát liszttel, ricottával, sóval, fehér borssal és a felvert tojással összekeverve puha tésztává gyúrjuk. A gnocchi tésztát több részletben 1,5 cm átmérőjű hengerré sodorjuk, melyekből egy kés hátujjával 1,5 cm-es gnocchikat szaggatunk.
3. Egy nagy lábasban sós vizet forralunk és kis adagokban kifőzzük a gnocchit (kb. 5 perc alatt lesz kész egy adag). A kifőtt gnocchikat azonnal jéghideg vízbe tesszük, majd leszűrjük és konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
4. A vajat kis lángon melegítjük egy serpenyőben, amíg világosbarna nem lesz. Ekkor átszűrjük egy kislyukú szitán, visszaöntjük a serpenyőbe. A gnocchikat megpirítjuk a barna vajon, úgy hogy minden oldaluk szép színt kapjon.
5. Közben a borsót is megfőzzük néhány perc alatt forró, sós vízben. Lecsöpögtetjük és sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a vinaigrettet és beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyembe.
6. A borsót tányérokra szedjük, ráhalmozzuk a pirított gnocchit. Azonnal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése