Közreműködők

2010. január 29., péntek

Villám csokiszelet

M.Gábor receptje:

Hozzávalók (12 fő):
A tálaláshoz:
4 dl habtejszín vagy 12 kis gombóc vaníliajégkrém
A tortaforma kikenéséhez:
2 dkg Rama Sütőmargarin

10 dkg finomliszt vagy rétesliszt
3 evőkanál rum
15 dkg kristálycukor
6 tojás
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
20 dkg Rama Sütőmargarin


Elkészítése: 1. A kétféle csokoládét egy lábasba tördeljük, a margarint rádobjuk, majd kis lángon, szüntelenül kevergetve fölolvasztjuk. 2. A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt felhabosítjuk, majd a langyos (semmiesetre sem forró!) margarinos csokoládét is beledolgozzuk. Először a rumot, azután a lisztet adjuk hozzá, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. 3. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát margarinnal kikenünk, a csokoládés masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 35 percig sütjük. 4. Amikor kihűlt, cikkekre vágjuk és tejszínhabbal megkoronázzuk, de az is nagyon finom, ha 1-1 gombóc vaníliajégkrémet kanalazunk a csokiszeletek mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése