Közreműködők

2010. január 31., vasárnap

Fokhagymakrémleves


Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
16-20 cikk fokhagyma apróra vágva
egy fél teavaj

4 evőkanál liszt

1 liter leves
(ha nincs, 1 liter víz + két leveskocka)
fél liter főzőtejszín
szerecsendió, bors
, citromlé

A vajon a vöröshagymát üvegesre pirítom, majd rádobom a fokhagymát és pár percig együtt párolom. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg egyik sem, mert akkor keserű lesz a leves.
Rászórom a lisztet, kicsit lepirítom, majd felengedem a levessel. 15 percig főzöm, összeturmixolom, majd belekeverem a tejszínt, megszórom szerecsendióval, borssal és teszek bele egy evőkanálnyi citromlevet. Pirított zsemlekockákkal, vagy sajtos pirítóssal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése