Figyelem, ez nem gasztroblog, egyszerű hétköznapi receptgyűjtemény. ;-) Emlékeztek a Született feleségek első részére, amikor Bree valami szenzációsat főz ismét, és Andrew azt mondja: "Miért kell nekünk mindig valami különlegességet ennünk? Nem ehetnénk egyszerűen kaját?" Ezen az oldalon egyszerűen kaják vannak.:-) Megfőzzük, de nem fotózzuk, hanem megesszük.
2010. január 12., kedd
Olaszos csirkemell
Nem az enyém a recept, viszont halvány gőzöm nincs honnan származik, így tekintsünk el a forrásmegjelöléstől. Egyébként is továbbfejlesztettem ;-).
4 személyre 2 egész, filézett csirkemellet kettévágok középen és széltében is (így 8 szeletet kapok), kicsit kiklopfolom, sóval, borssal bedörzsölöm és félreteszem kicsit pihenni.
Megpucolok 3-4 vöröshagymát, apró kockákra vágom és olívaolajon üvegesre pirítom. Közben 2 sárgarépát megtisztítok, apróra reszelem és a hagymához adom. Ha van zeller a hűtőben, abból is reszelek bele olyan két diónyi mennyiséget. Ha nincs, akkor zellerlevelet dobok a szószba. Mikor megpárolódott a hagymás-répás-zelleres keverék, 3 deci paradicsomlevet öntök rá, ízlés szerint fűszerezem oreganoval, bazsalikommal és 3-4 gerezd fokhagymával. Míg egy kicsit öszeforr, addig a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütöm egy serpenyőben, és tűzálló tálra teszem.
Én összeszoktam turmixolni a hagymás keveréket. Eredetileg nem kell, de egyrészt nincs türelmem megvárni még szétfő a hagyma, másrészt nekem így jobban tetszik a szósz. :-D
Szóval a szószt a húsra öntöm, 180-200 fokon sütöm kb. fél órát, akkor karikára vágott mozzarellát teszek a tetejére és ezzel is sütöm egy kicsit.
Főtt spagetti tésztával szoktam tálalni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése