Közreműködők

2010. január 15., péntek

Gombás burgonyakrémleves

G.Andrea receptje:
Gombás burgonyakrémleves

- 250g gomba
- 1közepes fej hagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kg krumpli
- 60 g bacon
- 1/2 kiskanál kakukkfű
- 4-5 szál petrezselyem
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál vegeta vagy 1-2 leveskocka
- só, bors
- 1,5 dl tejszín

Megpirítjuk a vajon a bacont és a hagymát, rátesszük a zöldségeket, a kakukkfüvet és a petrezselymet. 3-4 percig élénk tűzön kevergetjük. Hozzáadunk 1,5 l vizet, a tejszínt és a vegetát. Lefedve puhára főzzük a zöldségeket. Pépesítjük, sózzuk, borsozzuk. Én a baconból hagyok ki pépesítés előtt és felkockázva visszateszem illetve sajtot és levesgyöngyöt is teszek bele tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése