
Bounty szelet
A tejet felfőzzük a cukorral, és a vajjal.
Ha szirupos lett, akkor keverjük bele a kókuszreszeléket, és a grízt is.
Keverjük el alaposan, majd fedjük le, és hagyjuk, hogy a gríz megpuffadjon.
Ehhez pár perc elegendő.
Egy tuppert béleljünk ki fóliával, és kenjük bele egyenletesen (lb2 cm vastagon) a masszát.
Teljesen hűtsük le.
Bevonás előtt vágjuk a kívánt méretre, és formára.
Helyezzük a kókuszrudakat tálcára, és tegyük be 10 percre a fagyasztóba.
A tejcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. De vigyázzunk, ne legyen túl forró a gőz.
A fogpiszkáló segítségével mártsuk meg alaposan a bon-bonokat a csokoládéban.
Tegyük őket sütőpapírra, szórjuk meg a tetejüket kókuszreszelékkel.
Hűtőben dermesszük meg a bountykat.
Ha szirupos lett, akkor keverjük bele a kókuszreszeléket, és a grízt is.
Keverjük el alaposan, majd fedjük le, és hagyjuk, hogy a gríz megpuffadjon.
Ehhez pár perc elegendő.
Egy tuppert béleljünk ki fóliával, és kenjük bele egyenletesen (lb2 cm vastagon) a masszát.
Teljesen hűtsük le.
Bevonás előtt vágjuk a kívánt méretre, és formára.
Helyezzük a kókuszrudakat tálcára, és tegyük be 10 percre a fagyasztóba.
A tejcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. De vigyázzunk, ne legyen túl forró a gőz.
A fogpiszkáló segítségével mártsuk meg alaposan a bon-bonokat a csokoládéban.
Tegyük őket sütőpapírra, szórjuk meg a tetejüket kókuszreszelékkel.
Hűtőben dermesszük meg a bountykat.
Raffaello golyó
Hozzávalók: 30 dkg cukor, 2 dl tej, 27 dkg tejpor, 25 dkg kókuszreszelék, 25 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, hámozott mandulaszemek
A cukrot felolvasztjuk a tejben, majd langyosra hűtjük.
A cukorszirupba keverjük a tejport és a kókuszreszeléket.
A lágy margarint is belekeverjük a masszába, majd a vaníliás cukorral ízesítjük.
A masszát jól összedolgozzuk, és minimum fél napra hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, és lehessen belőlük golyókat formázni.
Formázás: Kis halmokat veszünk a masszából, mindegyik közepébe rakunk egy hámozott mandulát, majd golyókat formázunk belőlük, és kókusz reszelékbe forgatjuk őket.
A cukrot felolvasztjuk a tejben, majd langyosra hűtjük.
A cukorszirupba keverjük a tejport és a kókuszreszeléket.
A lágy margarint is belekeverjük a masszába, majd a vaníliás cukorral ízesítjük.
A masszát jól összedolgozzuk, és minimum fél napra hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, és lehessen belőlük golyókat formázni.
Formázás: Kis halmokat veszünk a masszából, mindegyik közepébe rakunk egy hámozott mandulát, majd golyókat formázunk belőlük, és kókusz reszelékbe forgatjuk őket.
Tipp: ha tejérzékeny van a környezetben lehet rizstejjel/kókusztejjel is csinálni, úgy is finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése