Közreműködők

2010. január 13., szerda

Receptcsere 4: Bounty szelet és Raffaello golyó

J. Steffi receptje:
Bounty szelet

Hozzávalók kb. 30-35bon-bonhoz: 2 dl tej, 8 dkg vaj, 6-8 dkg cukor ízlés szerint (de édesítővel is elkészíthető), 2 ek gríz, 12 dkg kókuszreszelék, a bevonáshoz kb. 30 dkg tejcsokoládé (én milka csokit használtam ehhez), fogpiszkáló

A tejet felfőzzük a cukorral, és a vajjal.
Ha szirupos lett, akkor keverjük bele a kókuszreszeléket, és a grízt is.
Keverjük el alaposan, majd fedjük le, és hagyjuk, hogy a gríz megpuffadjon.
Ehhez pár perc elegendő.
Egy tuppert béleljünk ki fóliával, és kenjük bele egyenletesen (lb2 cm vastagon) a masszát.
Teljesen hűtsük le.
Bevonás előtt vágjuk a kívánt méretre, és formára.
Helyezzük a kókuszrudakat tálcára, és tegyük be 10 percre a fagyasztóba.
A tejcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. De vigyázzunk, ne legyen túl forró a gőz.
A fogpiszkáló segítségével mártsuk meg alaposan a bon-bonokat a csokoládéban.
Tegyük őket sütőpapírra, szórjuk meg a tetejüket kókuszreszelékkel.
Hűtőben dermesszük meg a bountykat.


Raffaello golyó

Hozzávalók: 30 dkg cukor, 2 dl tej, 27 dkg tejpor, 25 dkg kókuszreszelék, 25 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, hámozott mandulaszemek

A cukrot felolvasztjuk a tejben, majd langyosra hűtjük.
A cukorszirupba keverjük a tejport és a kókuszreszeléket.
A lágy margarint is belekeverjük a masszába, majd a vaníliás cukorral ízesítjük.
A masszát jól összedolgozzuk, és minimum fél napra hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, és lehessen belőlük golyókat formázni.
Formázás: Kis halmokat veszünk a masszából, mindegyik közepébe rakunk egy hámozott mandulát, majd golyókat formázunk belőlük, és kókusz reszelékbe forgatjuk őket.

Tipp: ha tejérzékeny van a környezetben lehet rizstejjel/kókusztejjel is csinálni, úgy is finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése